Зоран Контић: ХВАЛА БРАЋО ПОЉАЦИ!

ХВАЛА БРАЋО ПОЉАЦИ!

 

Недавно је одржан скуп поводом обележавања почетка Другог светског рата, на који пољски домаћини ни срећом нису позвали представнике Србије и Русије. Кажемо срећом, зато јер нашим представницима тамо и није било место, будући да то није био скуп антинациста и евентуалних нацистичких покајника. Био је то скуп лоше маскиране европске неонацистичке, анти-руско-српске коалиције. На скуп су позвани представници оних држава које су кроз читав 19. и 20. век, од Наполеона, преко Хитлера до Клинтона, тежили да са историјске и географске мапе света избришу Србе и Русе. А ако то није могуће да са исте избришу њихове државе. А када ни то није могуће, да их учине што мањим, економски и културно заосталим. Повремено, неки од њих, су се у свађи око плена, привидно и краткотрајно у обрачуну са својим ривалом, налазиле на страни Русије и Србије, али и тада се надавши да ће руска и српска нација своје ратне победе платити животима а да ће потом њихове плодове уживати само они. Међу таквима су најпознатији наши тобожњи савезници: Британци, Американци, Французи... У овој коалицији вековима се истичу као елитне убице, однарођени делови словенства, особито руски и српски конвертити. Није случајно да на скуп нису позвани косовско-метохијски Шиптари. Њихов тренутни статус, у очима тзв. Запада и обећана држава, нису ништа друго него шећерлема којом су мамљени у рат против Срба. Они заправо немају никакав статус, па чак ни статус ловаца на људе, иако ту функцију перфектно обављају.

Напад Немаца на Пољску

Од балтичких земаља па до Бугарске простире се фронт на којем напујдани, однарођени Словени воде миленијумски рат против Срба и Руса за рачун англо-саксонско-германско-романске коалиције. Евентуални позив Русима и Србима, пребацио би, макар симболично, све Словене на исту страну фронта. То не бива...

Као што не бива, ни у примисли владара тзв. Европске Уније, да би у њу требало позвати највећу европску и светску државу, са највећим природним, моралним и једним од највећих културних потенцијала на свету.

Зашто ову коалицију називамо неонацистичком а не просто непријатељском? Зато што у њој обитава нова – стара Велика Независна држава Хрватска, која се од свог ускрснућа до у крвавом, србождерском, сецесионистичком рату 90-тих, позива на усташку традицију а до данас се њени политичари разликују само по томе што, оживљавајући ту традицију, једни о томе отворено и говоре а други само раде и ћуте.

Европа постројена у Пољској не зна да ли више љуби њих или шиптарске кољаче из „Жуте куће“. Кад Хрват каже да је усташа, ја му верујем! Када Европа каже да јој то не смета, то и видим и верујем! Примећено је, да су слутећи о чему се ради и куда то води, а још увек се бојећи последица недолажења, неки од позваних дошли невољно. Њима се извињавам што их не помињем у друштву у које су се сами сврстали а када га ускоро сами и напусте са задовољством ћу им поменути имена. Браћи Пољацима захваљујем што нас нису позвали, јер би чувајући своју част, позив морали да одбијемо а то би нам, упрокос јаком разлогу, као добро васпитаним, било непријатно.

Од срца вам хвала браћо Пољаци!

 

Зоран Контић

Заменик председника

Удружења „Српски одговор“