Обележавање годишњице одбране Београда

У организацији Удружења "Прела и посела" и Удружења "Српки домаћини" на београдској тврђави одржано је обележавање годишњице одбране Београда из 1915.године. 

Учешће у манифестацији узела су бројна родољубива удружења и појединци из Републике Србије и Републике Српске.

У програму је и лично учествовао Председник Центра за геополитичке студије "Српски одговор", Мића Живојиновић, који је присутнима, на драмски начин, пренео чувену поруку мајора Гавриловића.

Додељивање плакете нашем председнику Мићи Живојиновућу

Октобар у Београду зна да буде заиста леп и пријатан. Код цркве Ружице уприличено је обележавање годишњице одбране Београда 1915.године. По обиму мали, али по међусобној љубави, солидарности и испољеном патриотизму и осећају дужности према претцима и потомцима, велики скуп... По ко зна који пут, показало се да српска патриотска луча и српска државотворност, упркос свим притисцима, не да није угасла, већ се из дана у дан разбуктава и има своје достојне лучоноше. Показало се и ко је вера а ко невера... И овога пута догађај је обележен упркос држави Србији која се ни на један начин није огласила. Хвала јој што ипак није забранила ову манифестацију. Ни то нас, од ове власти, не би зачудило....

Удружење "Српски одговор"