НОТР ДАМ ЈЕ ФРАНЦУСКА БОГОРОДИЦА ЉЕВИШКА А МОЖДА СУ И ПАЛИКУЋЕ ИСТЕ

 Иако на видео извештајима пожара нема неког са кечетом како ломи крст на врху нападнуте цркве, ипак има чињеница које наводе на индицију у наслову овог текста.

Пре свега Ватикан, као и многе латиноамеричке државе, није признао ту њихову „Репубљика е Косовес“, што битно умањује гласачку машину неопходну за чланство ове НАТО квази-државе у међународним организацијама. Друго, француски одред је оне 1999.г. директно спречио пад косовског Севера у руке УЧК-а разбојника и тако дефакто онемогућио већ замишљену територијалну целовитост те њихове вештачке творевине. Како је сада више него евидентна насилничка манифестација шиптарске политике да се методом уцена и претњи оствари жељени циљ (ткз. „таксе 100%“, ткз. „платформа“, ткз. „војска Косова“ итд.) није без основа да се паљењем катедрале Нотр Дам жели извршити одлучујући притисак на већ ослабљеног Макрона да финално заврне руку Србима да падну на колена. Логика ратних злочинаца и кољача који су на челу те шиптарске „Репубљика е Косовес“ је проста: Макроне, или ћеш да урадиш то што хоћемо или ћемо ти срушити и Ајфелову кулу! То што им је исти Макрон здушно давао подршку неизручењем Харадинаја, истицањем њихове ткз. „заставе“ баш у тој катедрали Нотр Дам и стављањем у први план ратног зликовца Тачија на обележавању стогодишњице првог светског рата а гурањем у трећи план нашег председника Вучића, не мења ништа. Познато је да су Шиптари одмах по паду Италије 1943.г. навалили да кољу и пљачкају своје дојучерашње менторе Италијане, као и да су исто радили и са својим до тада заштитницима Немцима у повлачењу 1944.г. У складу са таквом шиптарском традицијом, не би ме чудило да ускоро спале и култну немачку катедралу у Келну, чувени Келнише Дом.

И као да неко већ чита шта пишем, малопре јавише да је мултимилијардер, муж Селме Хајек, већ обећао 100 милиона евра за обнову Нотр Дама. Пошто је холивудска дива Селма Хајек као прва, својим гостовањем у Приштини а одмах по паду Космета у руке УЧК-и, још те 1999.г. изразила снажну подршку шиптарским терористима, није без основа данас посумњати у мотиве ове донације. Нису ли тих 100 милиона евра надокнада за ћутање француских истражитеља ако их траг наведе на шиптарске терористе као паликуће Нотр Дама?

Гледам јутрос како на телевизији N1 новинарка НИН-а Весна Малишић осуђује наше главне медије што одмах нису прекинули програм и као N1, директним преносом са CNN, давали слику уживо ове несумњиве трагедије за светску културну баштину. Као, ми смо на маргини јер не дајемо онај значај том догађају као „сви светски медији“. И још осуђује неко „масовно сладострашће и ширење теорија завере“ на нашим друштвеним мрежама. Ало, добројутро! Па зар се још увек неко усуђује да после две деценије НАТО окупације Космета и непрестаног терора шиптарских терориста над тамо преосталим Србима и сагласно томе константних шарених лажа о „европским интеграцијама“, вређа нашу интелигенцију! Па наравно да је људима доста да их деценијама држе за неке дебиле, који ће свесно да се одричу суштине својих националних интереса а непрестано верујући онима који су их безброј пута до сада преварили и слагали!

Заједнички утисак свих нас нормалних Срба који смо јуче гледали овај пренос пожара уживо на CNN-у, тешко да може бити НАТО-програмиран. Видимо да су тамо у Паризу сви веома узбуђени трагедијом, присутни грађани су у великом шоку, моле се за спас чувене катедрале, а многи и плачу. Па се морало и сетити погрома Срба и наших светиња на Космету 2004. Тога мартовског дана шиптарски дивљаци су спалили више од 40 наших цркава, међу њима и древну Св. Богородицу Љевишку, ништа мање значајну за нас Србе, него што је за њих катедрала Нотр Дам (срп. Богородична црква у Паризу). Тада се нико од поменутих западних фактора није због тога много узбуђивао, док „мечка није заиграла и испред њихових врата“.

Без обзира што званична истрага није још ништа саопштила о узроку пожара, осим што тврде да није терористички акт (!?), као да се овај сакрални објекат сам од себе запалио иако није паљен у толиким ратовима и револуцијама у протеклих 850 година, ја мислим другачије!

Што се мене тиче, ја бих на месту француских истражних органа најпре испитао могућу „шиптарску везу“, с обзиром на њихову „увежбаност“ стечену у спаљивању наших више од 40 цркава и рушењу бројних наших гробаља у тој њиховој „Репубљика е Косовес“.

Па нека се и даље залажу за афирмацију те НАТО државе и нека им што пре дају визну либерализацију. А ја се за све њих молим „Боже опрости им, јер НЕ ЗНАЈУ ШТА РАДЕ!“

 

Хазар Хазарски