Идем ти ја тако путем и плетем, Кад` наиђе Црни Груја у д..е га ј...м

Идем ти ја тако путем

и плетем,

Кад` наиђе Црни Груја

у д..е га ј...м

 

Шетамо мој пријатељ и ја Кнез Михаиловом улицом, уживајући у зимским чаролијама, кад чусмо неку буку здесна... Допустимо себи једно десно скретање и установисмо да смо се укључили у протест опозиције. Пошто не волимо да будемо дезинформисани, одлучисмо да сами себе информишемо о стању ствари: колико их има и шта они заправо хоће?

Протести у Београду, јануар 2019.

Измерисмо површину на којој се налазе и установимо следеће:

Површина коју покрива окупљени народ је око 175 са 17,5 метара. Теоријски, пошто то није „парада“ у којој је могућа и међусобна пенетрација учесника, на квадратни метар у овим условима и код оваквог типа скупа, не може да стане више од једног учесника. Када се израчуна, максималан број учесника је 3060. Од тог броја треба одузети површину трибине, затим простор који заузимају наши полицајци у цивилу, затим простор који заузимају амерички полицајци у цивилу, затим простор који заузимају руски полицајци у цивилу, коначно простор који заузимају организатори, као и простор који заузимају САС-овци у цивилу, који чекају команду да ликвидирају неког од говорника како би омасовили скуп... Дакле, од теоријског броја, треба одузети све ово и то вам је отприлике број људи који се окупља.

Одвојим уво и установим да је главно питање којим је скуп почео: Ко је убио Оливера Ивановића? Пошто они који су упитани као и они који су га убили не одговарају већ годину дана на то питање а одговор интересује и мене као грађанина ове земље и Оливеровог сународника, отворим личну истрагу и кренем, као сваки одобар истражитељ од питања мотивације, методом елиминације. Прво да установимо ко на светској сцени, а свака политичка сцена Србије је и светска сцена, није имао мотив...?

Па тако... Претпостављам да режим у Србији није био мотивисан јер му Оливер није био противник, пошто он није био противник ниједном режиму у Србији, већ је сваком режиму био сарадник у неком периоду. Претпостављам да Руси нису били заинтересовани, јер не желе да отварају још једно жариште на Балкану, јер ни претходна која су силом прилика морали да отворе, још нису до краја затворили. Претпостављам да ни Кинези нису заинтересовани, јер колико знам Оливер није покушао да затвори ниједну кинеску радњу а колико сам информисан није имао ништа ни против кинеског пута свиле. Постоје неке, информације да је имао нешто против шиптарске варијанте зелене трансферзале, али ни то није доказано. Преостаје од важнијих актера светске политичке сцене онај ко је писао сценарио, организовао и извео овај скуп. Дакле, на држави Србији је да провери где су били организатори, инспиратори и извођачи овог скупа и команда НАТО-а на КиМ у време убиства Оливера Ивановића, т.ј. треба видети шта је у то време радио онај ко пита!

 

Заменик председника Удружења „Српски одговор“

Зоран Контић